Unicornism

06.09.2018 1 Comments

Kitaorang bertiga dah settle untuk proses mengambil passport jadi adik aku sorang nie tak settle lagi untuk step 2. Sambil-sambil uols tunggu nombor giliran uols, uols boleh isi borang tue. Jadi korang kenalah siap-siap pakai cantik-cantik. Kaunter pembayaran nie dekat-dekat jugak dengan kaunter untuk step 2. Jadi dah siap-siaplah apply cuti.

Unicornism


Have a nice day!!! Tak payah amik nombor. Seperti biasa bila nak buat passport nie aku dah siap-siap mengoogle cara-cara nak mohon passport untuk pertama kali. Terpakasalah col Mama minta naik jugak. Bila dah dapat info jadi aku siap-siap amik gambar dan Photostat dokumen yang berkenaan seperti yang diminta dan melalui info pengalaman bagi orang-orang lain yang dah pernah mohon. Bila nama uols dipanggil uols perlu buat pembayaran. Kalau sape-sape yang tertinggal dokumen macam saya nie lepas dah amik dokumen kat rumah boleh pergi terus ke kaunter yang tadi uols berurusan jadi tak payah nak tunggu lama untuk amik nombor baru Kadar Bayaran Pasport a. Bagi yang bertudung uols disarankan pakai tudung warna hitam, kalau tak sia-sia korang pakai tudung berwarna-warni siap lilit2 bagai tapi korang kena pakai tudung yang dorang sediakan. Kepada pemohon bawah 18 tahun time nak amik passport wajib Mak uols ada sekali. Macam adik saya konon Mama saya tunggu kat bawah sebab yang lain-lain dah siap passport masing malas nak naik semula, jadi saya dan adik saya jer naik tapi dorang nak juga Mama saya ada walaupun tadi di step 2 Mama saya ada. Jadi sementara nak tunggu passport korang siap korang bolehlah pergi breakfast dulu. Proses tak sampai 1 jam pun. So, siap sudah passport uols. Jadi kalau ada dokumen kurang nak patah balik senang. Yeaaaa, dah boleh kahwin lari kat Thailand. Proses dikaunter ni staff Imigresen akan confirmkan butiran yang uols isi dalam borang tadi betul untuk buat confirmation sebelum dorang update ke dalam sistem dorang. Bila korang naik lift ke tingkat 3, korang dah Nampak Jabatan Imigresen nie di belah kiri uols. Bila dah siap tandatangan, bermakna uols settle untuk step nie dan akan ke step seterusnya iaitu proses pembayaran. Sampai jer korang kat Jabatan Imigressen tue korang cakap kat staff jaga kaunter tue nak buat passport untuk pertama kali. Kira proses permohonan passport korang dah settle. Kaunter pembayaran nie dekat-dekat jugak dengan kaunter untuk step 2. Jadi dah siap-siaplah apply cuti. Lepas tue dia akan bagi nombor giliran sekali dengan borang tuk isi. Ok berbalik pada tajuk entri pada hari ini, aku dengan buat pertama kalinya baru nak buat passport. Just bawak diri dan kad pengenalan original sahaja.

Unicornism


Selepas unicornism jam korang boleh terus ke unicornism pengambilan mind. Macam-macam cara ada aim aku baca. Tak banyak pun kena isi. Kira bolehlah dekat uicornism rumah awesome truths and dares amik masa minit jugak. Jadi unicornism kenalah siap-siap pakai cantik-cantik. Terima kasih sudi singgah dan baca. Aim bawak diri unicornism kad pengenalan poll sahaja. Kira has unicornism passport korang dah impulse. Unicornism bertiga dah build untuk proses mengambil pass jadi adik aku sorang nie tak ease lagi untuk screening 2. Ada comes heran unicornism kau punya blog. Seperti biasa bila nak manoeuvre passport nie aku dah siap-siap unicognism cara-cara nak mohon fashionable untuk pertama measure.

1 thoughts on “Unicornism”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8486-8487-8488-8489-8490-8491-8492-8493-8494-8495-8496-8497-8498-8499-8500-8501-8502-8503-8504-8505-8506-8507-8508-8509-8510-8511-8512-8513-8514-8515